Momogunology Forum

This site ( MOMOGUN FORUM) is for forum lovers eager to discuss anything positive on Momogun Ethnic and its people. Share with us on anything especially related to Momogun people positively.
 
IndeksPortalCalendarGalleryFAQPencarianAnggotaGroupPendaftaranLogin
Top posters
bushido
 
randagan
 
Admin
 
myki
 
Enuvung
 
paraivagas
 
nikhmedia
 
bon
 
Ferr
 
Randavi
 
Latest topics
Affiliates
free forum
Facebook
Follow us on Twitter
Momogunology Links

MOMOGUNOLOGY GROUP  

Momogunology Centre

Momogunology Blog

Randagan Extra Blog

The Rungus Times

Resipi Momogun

Momogun Chat Room


TAMU ONLINE TOKOU
Momogun Trade Union

 

MOMOGUN SANDAD
Rungus Education
Sabah's Last Frontier
Rungus People Blogspot

Sahabat Felda Forum
Mikakambai Forum

 

SABAH FORUM

I love Sabah Forum

Sabah Forumotion

Nunuk Ragang Forum

Sabah Forum

Kadazandusun Forum

 

NEWSLINK

New Sabah Times
Sabah Daily Express
The Borneo Post Online
Malaysia Kini
Berita Harian
Utusan Melayu

User Yang Sedang Online
Total 1 user online :: 0 Terdaftar, 0 Tersembunyi dan 1 Tamu :: 1 Bot

Tidak ada

User online terbanyak adalah 51 pada 14/11/2009, 8:28 pm
< class="" height="25"> Pencarian
 


 Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Perkenalkan diri.. jom
22/9/2008, 1:15 am by Admin
testing post

Comments: 60
Tulun kimaragang mantad KUS
24/6/2009, 4:49 pm by rumputt
Pertama sekali menorimakasi oku sid tuan admin sbb menuduk do lalan kumaa siti. Ong aso ih kesalaaan nah aeingin oku dot mogom-ogom poh siti...kaakalu ong waro poh tongo kuukupi hihihi!!! Very Happy

Comments: 2
Kakitangan Rasmi Momogunology Research Centre [MRC]
2/1/2009, 9:34 pm by bushido
Kepada pembaca yang terhornat,

Di sini pihak pengurusan Momogunology mengumumkan bahawa rakan rasmi dan tetap Momogunology baru 1 orang iaitu seperti senarai di bawah:

1. Ie. Randagan

Tugas-tugas tobpinai Randagan ialah dalam bidang:
- Kesusasteraan Kodori Momogun dan di bantu oleh saya
sendiri Ie. Bushido
- Kayu dan Herba Momogun


PERHATIAN:

kepada sesiapa yang berminat bergabung …

[ Full reading ]
Comments: 6
Sebuah seruan dari pendiri Momogunology
1/1/2009, 6:38 pm by bushido
Para pembaca yang terhormat,


Hari ini saya hendak meminta Anda untuk mendukung Momogunology dengan pelbagai sejarah lisan, boros momogun, tuturan, usuran, bvahul dan apa saja bentuk kesusasteraan momogun rungus.

Mungkin ini kedengarannya aneh mengapa Momogunology perlukan semua itu?

untuk pengetahuan anda, Momogunology ialah salah satu-satunya projek web paling populer dan paling banyak …


[ Full reading ]
Comments: 3
Kopivosian Tadau Kinosinaan
3/1/2009, 4:54 pm by bushido
Saya ingin ucapkan Happy Birthday kumaa tobpinai Randagan.

ndak lama lagi tu... 1 hari lagi sampai sudah tadau kinosinaan.

Comments: 5
Momogun Pitas
11/1/2009, 8:42 pm by pinsan
Bah mari lah bah kenal2 sama saya..orang momogun dari pitas juga bah ni.

Oh ya kpd tuan admin, saya ada meleetakan nama forum tuan di website saya seperti di signature saya tu.

Comments: 3
kopivosian rumikot kumaa momogun sandad
18/10/2008, 8:46 pm by Admin
kopivosian kumaa ahli momogun sandad...

selamat bergabung...

Comments: 3
Di sebalik kehidupan ini...
23/11/2008, 11:37 am by Admin
Saya masih ingat masa saya kecil. Keluarga saya besar dengan adik-beradik yang ramai. Makanan harian kami jarang sekali makan daging setiap hari sayur (pelbagai jenis sayur yg tiada dijual di pasar kerana terdiri daripada sayur tradisional yang hanya dapat diperolehi di hutan sahaja).

Dari pada rebung buluh sehinggalah kepada tivak polod, tomborua yang pahit, betik, jantung pisang dan …


[ Full reading ]
Comments: 5

Share | 
 

 Paraivagas Forex Journal

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : 1, 2  Next
PengirimMessage
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Paraivagas Forex Journal   29/9/2008, 11:57 pm

Paraivagas Forex Journal





Salam kpd semua warga Forum. Saya membuka thread ni
bertujuan untuk berkongsi dengan semua kawan2 disini yang berminat dengan forex
trading. Sebelum tu saya mahu bertanya kepada Admin, adakah sesuai thread yang
saya buka ni? Sekiranya tak sesuai, Tuan Admin buat saja la apa yang patut.
:grin:


Okey saya sebenarnya pun masih belajar dan bukannya pandai
sangat dalam trading forex ini, tetapi saya suka untuk berkongsi idea agar
setiap org atau setiap kawan2 yang berminat dengan forex trading ini mendapat
kebaikan dan juga dapat menambah pengetahuan tentang forex. Memang diluar sana ramai yang hebat2
dalam trading forex ini, jika anda ternampak thread ni bagi para trader yg suda
pro tu...harapan saya agar anda dpt memberi sedikit idea atau berkongsi teknik
trading anda dalam forex. Okey la, saya akan berikan result trading saya di
sini sama ada rugi @ untung. Maka, kita akan dapat melihat dan mencari cara
untuk menambah baik lagi skill dalam bertrading forex.





Ini adalah hasil trading saya pada hari ini.


Trade EU 29/09/2008


Sell Stop=1.4355


TP & SL=30pips


Result= +30Pips :grin:








Trade EU 29/09/2008


Buy=1.4348


TP & SL=30pips


Result= +30Pips Very Happy








Trade EU 29/09/2008


Buy=1.4372


TP & SL=30pips


Result= +30Pips Very Happy








Salam Damai.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   30/9/2008, 10:51 pm

Trade EU 30/09/2008
Sell= 1.4323
TP & SL=30pips
Result= +30Pips Very Happy





Salam Damai. Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   1/10/2008, 10:47 pm

Trade EU 01/10/2008
Sell= 1.4028
TP & SL=30pips
Result= +30Pips



Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   2/10/2008, 10:05 pm

Trade EU 02/10/2008
Buy= 1.3905
TP & SL=30pips
Result=-30Pips



Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   6/10/2008, 11:14 pm

06/10/2008

NO TRADE TODAY
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   7/10/2008, 2:21 pm

07/10/08
Sell EU 1.3503
TP & SL=27PIPS
WIN=+27PIPS
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   7/10/2008, 5:34 pm

07/10/08
Buy EU = 1.3584
TP & SL=30pips
WIN +30PIPS


Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   8/10/2008, 2:03 pm

08/10/08
Buy EU = 1.3597
TP & SL=30pips
WIN +30PIPS



Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   9/10/2008, 11:44 pm

09/10/08
Buy EU = 1.3693
TP=10pips, SL=30pips
WIN +10pips


09/10/08
Buy EU = 1.3719
TP=10pips, SL=30pips
WIN +10pips
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   10/10/2008, 5:48 pm

10/10/08
Buy EU = 1.3548
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips

Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   10/10/2008, 11:06 pm

10/10/08
Sell EU = 1.3566
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips









10/10/08
Sell EU = 1.3551
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips



Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   17/10/2008, 11:32 pm

17/10/2008
BUY EU 1.3420
TP & SL = 30PIPS
WIN +30PIPS

Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
bushido
Pinsan Haring


Jumlah posting : 415
Location : Kudat - KL
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   17/10/2008, 11:46 pm

PIP makin tambah kah Parai? pandai ko miparai pakai forex ha ha
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.momogun.page.tl
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   20/10/2008, 9:29 pm

Trade EU 20-10-2008





Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   21/10/2008, 10:39 am

Berita baik kepada semua kawan2. Broker Insta Forex menawarkan percuma
USD30.00 untuk kita trading forex secara live. Jangan lepaskan peluang
ini, daftar sekarang.


http://secure1.instaforex.com/ms/open-account.aspx
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   21/10/2008, 9:47 pm

Salam Semua Para Trader Forex.

Ini adalah Hasil trading saya hari ini.

21-10-2008
Trade EU.


Ini hasil trading di Broker Insta Forex, Sy guna free USD30.00... Haha untung 10sen saja. TP=10pips.


Imi hasil trading di Broker Marketiva, Sy guna free USD5.00. Untung 51sen saja. TP=51pips.


Ini hasil trading di Admiral Markets. Untung 30pips saja.

Hari ini sy tak dpt fokus trading. Byk betul kerja lain. Sy harap perkongisan sy ini dpt menarik minat kepada sesiapa sahaja yg berminat utk belajar forex.

Salam Pips Dr Paraivagas...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   22/10/2008, 12:38 pm

Selamat pagi semua... ini hasil trading live dan demo di broker marketiva dr jam 9pagi sampai 11.30pagi. :grin: :thumbup1:


Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   23/10/2008, 10:27 pm

Trading 23-10-2008
Masa Trading: Jam 6.00pm - 8.00pm

Untung cuma sen2 saja.




Salam Pips Dr Paraivagas
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   24/10/2008, 9:59 pm

Trading 24-10-2008
Jam Trading: 6.00 AM - 7.00 AM

Hari ni sy cuma sempat trading pagi sahaja. Baru balik rumah tadi.



Salam Pips Dari Paraivagas
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   27/10/2008, 10:32 pm

Trading 27-10-2008

Masa: 9.20AM-9.40AM


Masa: 1.30PM-5.20PM


Jumlah Pips = 377pips
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   28/10/2008, 5:44 pm

Trading 28-10-2008
Semua trade GJ saja.
Masa: Dari pagi sampai petang (lompat2 masa trading)



Jumlah pips = 402pips
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   30/10/2008, 7:36 pm

29-10-2008
6.10am

GJ Monthly.

Adakah GJ Monthly akan membentuk HEAD and SHOULDER. Saya akan buy GJ
dengan R:R = 1:3.

Sila lihat pada chart.





Ini result terkini, jam 7:10pm.





Salam Pips Dari Paraivagas.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   1/11/2008, 1:49 pm

semalam kan sy tak dpt masuk ibfx dan mv sy... masalah internet sy hihi.

kalau eu minggu dpn buat gap pi atas, hihi hilang la ni profit sy.



salam pips dr paraivagas
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   3/11/2008, 1:14 pm

03-11-08
Hari ni tak dpt trading dgn relax, byk keja lain mau di buat. cuma ni ja sempat.



Jumlah= 79pips

Masi open 1 post, pair GJ... ni dlm percubaan dgn R:R 1:3.

salam pips semua...

p/s: sy diluar kawasan dr 4-11 hingga 9-11.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 36
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   10/11/2008, 7:17 pm

Salam Pips semua.

HAsil trading SIANG (10-11-2008)



Jumlah 57pips
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Sponsored content




PostSubyek: Re: Paraivagas Forex Journal   

Kembali Ke Atas Go down
 
Paraivagas Forex Journal
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 2Pilih halaman : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Momogunology Forum  :: The Momogun Marketplace :: Momogun Forex Corner-
Navigasi: