Momogunology Forum

This site ( MOMOGUN FORUM) is for forum lovers eager to discuss anything positive on Momogun Ethnic and its people. Share with us on anything especially related to Momogun people positively.
 
IndeksPortalCalendarGalleryFAQPencarianAnggotaGroupPendaftaranLogin
Top posters
bushido
 
randagan
 
Admin
 
myki
 
Enuvung
 
paraivagas
 
nikhmedia
 
bon
 
Ferr
 
Randavi
 
Latest topics
Affiliates
free forum
Facebook
Follow us on Twitter
Momogunology Links

MOMOGUNOLOGY GROUP  

Momogunology Centre

Momogunology Blog

Randagan Extra Blog

The Rungus Times

Resipi Momogun

Momogun Chat Room


TAMU ONLINE TOKOU
Momogun Trade Union

 

MOMOGUN SANDAD
Rungus Education
Sabah's Last Frontier
Rungus People Blogspot

Sahabat Felda Forum
Mikakambai Forum

 

SABAH FORUM

I love Sabah Forum

Sabah Forumotion

Nunuk Ragang Forum

Sabah Forum

Kadazandusun Forum

 

NEWSLINK

New Sabah Times
Sabah Daily Express
The Borneo Post Online
Malaysia Kini
Berita Harian
Utusan Melayu

User Yang Sedang Online
Total 1 user online :: 0 Terdaftar, 0 Tersembunyi dan 1 Tamu

Tidak ada

User online terbanyak adalah 51 pada 14/11/2009, 8:28 pm
< class="" height="25"> Pencarian
 


 Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Perkenalkan diri.. jom
22/9/2008, 1:15 am by Admin
testing post

Comments: 60
Tulun kimaragang mantad KUS
24/6/2009, 4:49 pm by rumputt
Pertama sekali menorimakasi oku sid tuan admin sbb menuduk do lalan kumaa siti. Ong aso ih kesalaaan nah aeingin oku dot mogom-ogom poh siti...kaakalu ong waro poh tongo kuukupi hihihi!!! Very Happy

Comments: 2
Kakitangan Rasmi Momogunology Research Centre [MRC]
2/1/2009, 9:34 pm by bushido
Kepada pembaca yang terhornat,

Di sini pihak pengurusan Momogunology mengumumkan bahawa rakan rasmi dan tetap Momogunology baru 1 orang iaitu seperti senarai di bawah:

1. Ie. Randagan

Tugas-tugas tobpinai Randagan ialah dalam bidang:
- Kesusasteraan Kodori Momogun dan di bantu oleh saya
sendiri Ie. Bushido
- Kayu dan Herba Momogun


PERHATIAN:

kepada sesiapa yang berminat bergabung …

[ Full reading ]
Comments: 6
Sebuah seruan dari pendiri Momogunology
1/1/2009, 6:38 pm by bushido
Para pembaca yang terhormat,


Hari ini saya hendak meminta Anda untuk mendukung Momogunology dengan pelbagai sejarah lisan, boros momogun, tuturan, usuran, bvahul dan apa saja bentuk kesusasteraan momogun rungus.

Mungkin ini kedengarannya aneh mengapa Momogunology perlukan semua itu?

untuk pengetahuan anda, Momogunology ialah salah satu-satunya projek web paling populer dan paling banyak …


[ Full reading ]
Comments: 3
Kopivosian Tadau Kinosinaan
3/1/2009, 4:54 pm by bushido
Saya ingin ucapkan Happy Birthday kumaa tobpinai Randagan.

ndak lama lagi tu... 1 hari lagi sampai sudah tadau kinosinaan.

Comments: 5
Momogun Pitas
11/1/2009, 8:42 pm by pinsan
Bah mari lah bah kenal2 sama saya..orang momogun dari pitas juga bah ni.

Oh ya kpd tuan admin, saya ada meleetakan nama forum tuan di website saya seperti di signature saya tu.

Comments: 3
kopivosian rumikot kumaa momogun sandad
18/10/2008, 8:46 pm by Admin
kopivosian kumaa ahli momogun sandad...

selamat bergabung...

Comments: 3
Di sebalik kehidupan ini...
23/11/2008, 11:37 am by Admin
Saya masih ingat masa saya kecil. Keluarga saya besar dengan adik-beradik yang ramai. Makanan harian kami jarang sekali makan daging setiap hari sayur (pelbagai jenis sayur yg tiada dijual di pasar kerana terdiri daripada sayur tradisional yang hanya dapat diperolehi di hutan sahaja).

Dari pada rebung buluh sehinggalah kepada tivak polod, tomborua yang pahit, betik, jantung pisang dan …


[ Full reading ]
Comments: 5

Share | 
 

 Dewan Perniagaan Rungus Lembap

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 144
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   27/10/2008, 11:45 pm

Bagaimana membangunkan Dewan Perniagaan Rungus ini? Sijil sudah ada tetapi masih tidak dapat berjalan dengan lancar?

Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   28/10/2008, 6:46 pm

Yang pertama sekali kena review apa objektif dan matlamat penubuhan, adakah ia cuma mahu menjadi populist atau ia benar2 ingin mengangkat martabat rungus dari sudut perniagaan. Tidak ada ilmu pengetahuan bukan penghalang, yang penting ia dipromosi, dibincang dan diforumkan terlebih dahulu yang memerlukan penglibatan menyeluruh.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
harnot
Tompinai


Jumlah posting : 22
Registration date : 29.10.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   29/10/2008, 10:15 am

randagan wrote:
Yang pertama sekali kena review apa objektif dan matlamat penubuhan, adakah ia cuma mahu menjadi populist atau ia benar2 ingin mengangkat martabat rungus dari sudut perniagaan. Tidak ada ilmu pengetahuan bukan penghalang, yang penting ia dipromosi, dibincang dan diforumkan terlebih dahulu yang memerlukan penglibatan menyeluruh.

Terima kasih banyak-banyak untuk pihak homepage ini..yang memberi ruang kepada orang kita memberikan pandangan..sharing idea..dan apa apa ja lah yang memberi kelebihan kemajuan..kepada kaum kita..untuk dewan perniagaan rungus.. pandangan saya, setiap apa yang kita nak buat perlu ada matlamat, perancangan dan kesungguhan..tanpanya apa saja yang kita nak buat tidak akan sampai kemana...have a nice day drunken
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   30/10/2008, 7:56 pm

Sleep saya setuju 100% pndpat ini, tanpa matlamat yg jelas, apa sesuatupun tdk akan dpt dlaksanakan dengan sempurna. Jadi ia memerlukan 5W, 1H. What, who, where, when, why & How..Generate our mind 4 the better. TQ
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
bushido
Pinsan Haring


Jumlah posting : 415
Location : Kudat - KL
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   30/10/2008, 11:43 pm

boleh di katakan bahawa organisasi dalam masyarakat momogun ada tetapi ia tidak berfungsi dengan baik dan betul. kalau dari segi kesihatan ini di katakan hidup tapi lumpuh.

nah kalau macam ni hidup segan mati tak mau...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.momogun.page.tl
therunguser

avatar

Jumlah posting : 2
Age : 30
Location : kudat-pahang
Registration date : 18.10.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   31/10/2008, 3:06 pm

hm.... para lepasan graduan rungus atau orang yang berpelajaran, jgn lupa kita adalah orang yang paling diharapkan untuk memberi kemajuan kepada bangsa kita... Buat la sesuatu yang mampu memberi kemajuan kepada bangsa kita... siapa lagi yang dapat memajukan bangsa kalau kita tidak mula bertindak....
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
bushido
Pinsan Haring


Jumlah posting : 415
Location : Kudat - KL
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   31/10/2008, 6:46 pm

therunguser wrote:
hm.... para lepasan graduan rungus atau orang yang berpelajaran, jgn lupa kita adalah orang yang paling diharapkan untuk memberi kemajuan kepada bangsa kita... Buat la sesuatu yang mampu memberi kemajuan kepada bangsa kita... siapa lagi yang dapat memajukan bangsa kalau kita tidak mula bertindak....

magavi tokou banal iti tobpinai... sumobvot tokou sitid ralzau do koposizan biano...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.momogun.page.tl
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   2/11/2008, 8:21 pm

Terima kasih banyak-banyak untuk pihak homepage ini..yang memberi ruang kepada orang kita memberikan pandangan..sharing idea..dan apa apa ja lah yang memberi kelebihan kemajuan..kepada kaum kita..untuk dewan perniagaan rungus.. pandangan saya, setiap apa yang kita nak buat perlu ada matlamat, perancangan dan kesungguhan..tanpanya apa saja yang kita nak buat tidak akan sampai kemana...have a nice day drunken[/quote]

Tetapkan matlamat, atur strategi, susun aktiviti dan implement...agak mudah di atas kertas. Seperkara lagi yang teramat penting ialah, PDCA= Plan, Do, Check & Action. Kalau kita dapat merancang sesuatu walau sedikit, ia amat bermakna kalau kita ddapat susuli dengan pelaksanaan. Saya bercadang mau berjumpa dengan Sdra. David Kinuda face-to-face( yg bertanggungjawab mendaftarkan Dewan Perniagaan Rungus) untuk meminta taklimat berkenaan perkara ini, mungkin ada sesuatu yang boleh kita bantu. Harap beliau bersifat terbuka dalam hal ini, demi untuk setidak2nya meng-activate-kan Sijil tersebut. Kalau tidak, ia persis seperti MONYET DAPAT BUNGA.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 144
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   3/11/2008, 12:06 am

iti no iti tobpinai..
sira tokou tumambi di david kinuda diti.. mitabang tokou pingkakat ditit bansa momogun...

ong it tuturan sid buanog kodori e Blzoti om Iturulangod minangagama dot bvinatang tanuru om duvo mitampak..

jadi iti harati dau antad po kodori varo laid ot genius momogun sid bidang arkiteks jadi itokou biano operlu tokou dot mitatabang dot pingkakat dot bansa.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
Sponsored content




PostSubyek: Re: Dewan Perniagaan Rungus Lembap   

Kembali Ke Atas Go down
 
Dewan Perniagaan Rungus Lembap
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Momogunology Forum  :: Momogunology Lobby :: Momogun Ethnic Issues-
Navigasi: