Momogunology Forum

This site ( MOMOGUN FORUM) is for forum lovers eager to discuss anything positive on Momogun Ethnic and its people. Share with us on anything especially related to Momogun people positively.
 
IndeksPortalCalendarGalleryFAQPencarianAnggotaGroupPendaftaranLogin
Top posters
bushido
 
randagan
 
Admin
 
myki
 
Enuvung
 
paraivagas
 
nikhmedia
 
bon
 
Ferr
 
Randavi
 
Latest topics
Affiliates
free forum
Facebook
Follow us on Twitter
Momogunology Links

MOMOGUNOLOGY GROUP  

Momogunology Centre

Momogunology Blog

Randagan Extra Blog

The Rungus Times

Resipi Momogun

Momogun Chat Room


TAMU ONLINE TOKOU
Momogun Trade Union

 

MOMOGUN SANDAD
Rungus Education
Sabah's Last Frontier
Rungus People Blogspot

Sahabat Felda Forum
Mikakambai Forum

 

SABAH FORUM

I love Sabah Forum

Sabah Forumotion

Nunuk Ragang Forum

Sabah Forum

Kadazandusun Forum

 

NEWSLINK

New Sabah Times
Sabah Daily Express
The Borneo Post Online
Malaysia Kini
Berita Harian
Utusan Melayu

User Yang Sedang Online
Total 1 user online :: 0 Terdaftar, 0 Tersembunyi dan 1 Tamu :: 1 Bot

Tidak ada

User online terbanyak adalah 51 pada 14/11/2009, 8:28 pm
< class="" height="25"> Pencarian
 


 Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Perkenalkan diri.. jom
22/9/2008, 1:15 am by Admin
testing post

Comments: 60
Tulun kimaragang mantad KUS
24/6/2009, 4:49 pm by rumputt
Pertama sekali menorimakasi oku sid tuan admin sbb menuduk do lalan kumaa siti. Ong aso ih kesalaaan nah aeingin oku dot mogom-ogom poh siti...kaakalu ong waro poh tongo kuukupi hihihi!!! Very Happy

Comments: 2
Kakitangan Rasmi Momogunology Research Centre [MRC]
2/1/2009, 9:34 pm by bushido
Kepada pembaca yang terhornat,

Di sini pihak pengurusan Momogunology mengumumkan bahawa rakan rasmi dan tetap Momogunology baru 1 orang iaitu seperti senarai di bawah:

1. Ie. Randagan

Tugas-tugas tobpinai Randagan ialah dalam bidang:
- Kesusasteraan Kodori Momogun dan di bantu oleh saya
sendiri Ie. Bushido
- Kayu dan Herba Momogun


PERHATIAN:

kepada sesiapa yang berminat bergabung …

[ Full reading ]
Comments: 6
Sebuah seruan dari pendiri Momogunology
1/1/2009, 6:38 pm by bushido
Para pembaca yang terhormat,


Hari ini saya hendak meminta Anda untuk mendukung Momogunology dengan pelbagai sejarah lisan, boros momogun, tuturan, usuran, bvahul dan apa saja bentuk kesusasteraan momogun rungus.

Mungkin ini kedengarannya aneh mengapa Momogunology perlukan semua itu?

untuk pengetahuan anda, Momogunology ialah salah satu-satunya projek web paling populer dan paling banyak …


[ Full reading ]
Comments: 3
Kopivosian Tadau Kinosinaan
3/1/2009, 4:54 pm by bushido
Saya ingin ucapkan Happy Birthday kumaa tobpinai Randagan.

ndak lama lagi tu... 1 hari lagi sampai sudah tadau kinosinaan.

Comments: 5
Momogun Pitas
11/1/2009, 8:42 pm by pinsan
Bah mari lah bah kenal2 sama saya..orang momogun dari pitas juga bah ni.

Oh ya kpd tuan admin, saya ada meleetakan nama forum tuan di website saya seperti di signature saya tu.

Comments: 3
kopivosian rumikot kumaa momogun sandad
18/10/2008, 8:46 pm by Admin
kopivosian kumaa ahli momogun sandad...

selamat bergabung...

Comments: 3
Di sebalik kehidupan ini...
23/11/2008, 11:37 am by Admin
Saya masih ingat masa saya kecil. Keluarga saya besar dengan adik-beradik yang ramai. Makanan harian kami jarang sekali makan daging setiap hari sayur (pelbagai jenis sayur yg tiada dijual di pasar kerana terdiri daripada sayur tradisional yang hanya dapat diperolehi di hutan sahaja).

Dari pada rebung buluh sehinggalah kepada tivak polod, tomborua yang pahit, betik, jantung pisang dan …


[ Full reading ]
Comments: 5

Share | 
 

 Kenapa tiada 3G di Kudat?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 144
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Kenapa tiada 3G di Kudat?   9/11/2008, 8:35 pm

Ini yang isu panas ni di Kudat. cukup menyedihkan kerana sehingga hari ini Kudat tak ada 3G. macam mana orang2 kita mau pasang broadband kalau 3G tiada talian telepon pun tiada, dalam kata lain streamyx pun tak dapat, broadband pun tak dapat.

kalau selepas setahun dua dari sekarang masih lagi terbiar tu Kudat maka seharusnya penduduk semenanjung Berungus @ Kudat yg majoritinya Momogun Rungus harus jangan mengundi kerajaang BN lagi... ha ha ha bikin sakik ati bah kawang kalau macang ini.


Terakhir diubah oleh Admin tanggal 9/11/2008, 11:33 pm, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   9/11/2008, 9:12 pm

Adakah ini juga salah satu petunjuk bahwa kudat memang dipinggirkan oleh kerajaan disebabkan majority penduduknya adalah bumi nan muslim? Kerajaan tidak berhasrat langsung untuk mengangkat sedikit martabat penduduk kudat melalui pemberian kemudahan asas ( kemudahan ICT sekarang adalah dianggap asas-bukan sesuatu yg baru dan elit) spt yg disebut oleh tuan admin. BN- must to "be end" and UMNO- omuon no banal2. Hai lah kerajaan- jgnlah terlampau pilih kasih ba...bagi2 juga kami di sebelah kudat ini.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 144
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   9/11/2008, 11:37 pm

mana sudah wakil rakyat kudat di sana ahh? yang parlimen Kudat, Marudu dan sebagainya macam sudah kelupaan mungkin bah...

bajet RMK9 tak kan habuk pun tarak di Kudat?
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   10/11/2008, 7:15 pm

Sebenarnya, kita tidak akan dan tidak pernah minta lebih dari sepatutnya, kita tidak minta apa yg KL dapat sb kita faham, itu Capital City kita, apa yang diberi itu merupakan input utk menjana out put. Memadai kita diberi kemudahan asas yg lengkap termasuk 3g. Kita merasa iri hati juga apabila di smnjg Mlysia sentiasa mendapat peruntukan setiap tahun, sdgkan kita di sabah hanya menunggu buah durian yg tdk akan gugur, contohnya di Penang ( sblm dibatalkan projek 2nd brigde), Penang sudah kali ke 2 dibikinkan jambatan sedangkan di Sabah...jalan negeri dan persekutuannya ( Jln Tawau-LDU-Sndkan-KK)...mak ai datuk...macam jalan kg di Smnjg Mlysia. Lebih teruk lagi klu di pdlman sabah ini,banyak lg kg yg tidak boleh di akses melalui jln darat...jadi manakah perginya sang YB yg setiap 5 thn baru berpeleseran di kg2 utk minta undi simpati bg pengemis???. YB2 sekalian...buatlah kerja dengan baik...atau anda akan disingkir oleh rakyat dari singgahsana.

Randagan: kita mau YB YANG BEKERJA bukan YB YANG BOHONG.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
bushido
Pinsan Haring


Jumlah posting : 415
Location : Kudat - KL
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   10/11/2008, 7:28 pm

iti no diti ot kavavagu dot ralan mongomosikim dot momogun tu kemudahan asas po nga amu e tolzutuzon dot karajaan...

mad kinsaratan mat gama dot porinta iti ong yaditi...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.momogun.page.tl
myki
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 100
Location : kk
Registration date : 12.10.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   29/11/2008, 1:05 am

kemudahan susah betul diurang mau bagi..tapi sana sini pula tanah momogun kana ambil.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   29/11/2008, 1:13 am

Yang pakai broadband macam saya ni kalu balik kg, melanguklah ni sb klu gprs saja connection speed dia tdk ada speed ha ha. Minta tulunglah sama dr ongkili maximus, dia punya ministry ba ini kan..
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
myki
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 100
Location : kk
Registration date : 12.10.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   29/11/2008, 2:35 am

mereka tu x masa dingar rintihan rakyat...sibuk2 tu kasi panuh dia punya poket...atau sibuk2 tingu tanah rakyat yg berpotensi. kg sy pun kalau mau menelefon kana daki bukit baru ada line.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   29/11/2008, 5:14 pm

myki wrote:
mereka tu x masa dingar rintihan rakyat...sibuk2 tu kasi panuh dia punya poket...atau sibuk2 tingu tanah rakyat yg berpotensi. kg sy pun kalau mau menelefon kana daki bukit baru ada line.


Susah klu bgni kan. Kalau accesment teruk, macam kita primitive ba kan? Kg syapun sama tdk ada line juga. Dimana ba kg ko ni myki, bukan dekat gumantung ka? sana ada line tu.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   21/12/2008, 2:16 pm

ha ha...hentikan cemuhan ini (isu 3g di kudat) kpd pihak trtentu. Sya pg bandar kudat dan bawa lap top sekali, sya try buka...sya dapati ada 3g. Dan inilah sia sempat buat satu post untuk momogunology forum ini...he..he..
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
bushido
Pinsan Haring


Jumlah posting : 415
Location : Kudat - KL
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   1/1/2009, 9:13 am

mungkin 3G ini hanya utk kawasan bandar saja.. tapi kalau di luar dari bandar memang tiada 3G. mungkin semua tempat mengalami nasip yang sama di mana 3G meliputi kawasan bandar dan pakan seperti sikuati, matunggong dan sebagainya tidak dapat 3G.

menurut sayalah 3G ini perlu di kawasan2 luar bandar memandangkan talian telefon berwayar sangat2 terhad di kawasan Kudat dan mungkin juga daerah lain.

jadi sebagai kemudahan liputan kepada kampung2 seperti kampung saya perlunya liputan 3G di kawasan2 yang langsung tiada wayar telefon rumah.

fikir2kanlah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.momogun.page.tl
Sponsored content




PostSubyek: Re: Kenapa tiada 3G di Kudat?   

Kembali Ke Atas Go down
 
Kenapa tiada 3G di Kudat?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Momogunology Forum  :: Momogunology General Discussion :: Current Issue-
Navigasi: